Tilitoimisto tähtää paperittomaan kirjanpitoon ja taloushallintoon

Tilitoimisto tähtää paperittomaan kirjanpitoon ja taloushallintoonTaloushallinto on erityisesti aloittaville ja pienille yrityksille äärimmäisen tärkeä ydinprosessi, joka on kaiken liäski jokaisen yrityksen lakisääteinen velvollisuus. Kirjanpito on oikeastaan tietojärjestelmä, jossa ylläpidetään yrityksen tai yhteisön taloudellisesta toiminnasta saatavaa tietoa.

Käytännössä kirjanpito osineen erottaa yrityksessä sen oikeudet ja velvollisuudet, eli saamiset ja vastattavat. Siinä missä kirjanpito oli entisaikaan hyvin pitkälti manuaalista, ovt kehittyneet tietojärjestelmät tehneet kirjanpidosta kokonaan tietojärjestelmäperusteista. Yritysten taloushallinto onkin varsinkin suuremmissa yrityksissä osana koko yrityksen toimintaa ohjaava  toiminnanohajusjärjestelmää. Kehityneet taloushallintojärjestelmät mahdollistavat, että lakisääteisten ja muiden raporttien tuottaminen on entistä tehokkaampaa niin yrityksen itsensä kuin sen sidosryhmienkin käyttöön, esimerkiksi osakkeenomistajille. Pienemmissä yrityksissä näistä lakisääteisistä raporteista ja muista taloushallintovelvoitteista vastaa useimmiten ulkopuolinen tilitoimisto.

Kirjanpito Helsinki pitää toisin sanoen erillään yrityksen rahat, tulot ja menot yrittäjän omista rahoista, tuloista ja menoista sekä samalla muiden yritysten rahoista, tuloista ja menoista.Kirjanpitovelvollisuus edellyttää, että yrityksen johto on viime kädessä vastuussa siitä, että kirjanpito on asianmukaisesti yrityksessä järjestetty. Taloushallintoplveluja tuottavat yritykset ovat erityisesti pienille yrityksille merkittävä apu tilanteessa, jossa asiakasyrityksen olisi huomattavasti kannattavampaa keskittyä yrityksensä kasvattamiseen kuin käyttää työaikaansa sellaiseen, jonka ammattimainen tilitoimisto voi tehdä huomattavasti tehokkaammin.

Kun taloushallinto ulkoistetaan asiantuntijayritykselle, yritys voi toisin sanoen keskittyä kassavirran kasvattamiseen sen seuraamisen sijaan. Ammattimainen tilitoimisto varmistaa, että yritys voi käyttää aikansa laskutettavan työajan maksimoimiseen se sijaan, että sitä tuhlattaisiin paperipinojen siirtelyyn paikasta toiseen. Mikä parasta, tänä päivänä kirjanpito ja koko taloushallinto voidaan suorittaa täysin paperittomasti, yrittäjän niin halutessa. Kirjanpidon osa-alueet kuten ostoreskontra ja myyntireskontra, laskujen maksu ja laskutus hoidetaan yhä useammassa yrityksessä nykyään selainpohjaisesti. Selainpohjainen taloushallinto on erityisesti aloittavan tai pienen yrityksen pelastus, sillä selainpohjainen taloushallinto ei edellytä erillisiä laiteinvestointeja, joiden kalliit lisenssimaksut syövät tehokkaasti aloittavan yrityksen tulosta. Selainpohjainen kirjanpito ja taloushallinto on yrityksen taloushallinto verkossa. Monissa selainpohjaisissa taloushallintopalveluissa on yleensä lisäksi mahdollisuus tilitoimistopalveluihin myös henkilökohtaisesti. Ja mikä tärkeintä, selaipohjainen sähköinen taloushallinto tuottaa yrittäjälle elintärkeää tietoa reaaliajassa. Tällöin myös yrityksen kyky reagoida tulevaisuuteen paranee merkittävästi.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s