Strategian jalkauttaminen edellyttää selkeää johtamisjärjestelmää

Strategian jalkauttaminen edellyttää selkeää johtamisjärjestelmääTänä päivänä kilpailu on yhä useammilla toimialoilla yhä enenevässä määrin globaalia. 2000-luvulla maailman talouden painopiste on siirtynyt entistä enemmän erittäin nopealla vauhdilla kasvaville Aasian markkinoille, joka on merkinnyt perinteisissä teollisuusmaissa matalan arvon tuotantotehtävien siirtymistä huomattavasti edullisemman kustannustason maihin.

Kehittyvissä maissa, joissa työvoimaa on saatavilla huomattavasti edullisemmin kuin perinteisissä teollisuusmaissa, tuotannon kustannukset ovat vain murto-osa korkean palkkatason maihin verrattuna. Tuotanto siirtyy Aasiaan valtavien markkinoiden vetämänä. Esimerkiksi elektroniikkateollisuudessa ja konepajateollisuudessa kasvun rajat ovat jo tulleet vanhalla mantereella vastaan. Kasvua on haettava sieltä, missä taloudetkin kasvavat. Tuotteet on tuotettava siellä, missä niiden kulutuskin tapahtuu. Uusi taloudellinen maailmanjärjestys on merkinnyt sitä, että sellaiset termit kuin osaamisen johtaminen, strategian jalkauttaminen ja näitä prosesseja tukevat johtamisjärjestelmät ovat tänä päivänä kaikkien yritysjohtajien huulilla.

Painopisteen siirtyminen on merkinnyt spekulaatiota ja pelkoa siitä, mikä tulee olemaan tulevaisuudessa vanhan mantereen rooli globaalissa talousjärjestelmässä. Tuotannon siirryttyä jo aikapäivää sitten itään on teollisuusmaiden rooliksi jäänyt tuoteiden innovointi, tuotekehitys ja markkinointi. Tämä kaikki kysyy osaamista, jota länsimailla on omasta takaa runsaasti. Jotta yritykset voisivat globaalissa kilpailussa pärjätä, on tuotannon johtamisesta siirryttävä entistä enemmän innovaatioiden johtamiseen. Uusi strategia edellyttää, että strategian jalkauttaminen tehdään yrityksessä tehokkaasti ja läpinäkyvästi. Jotta strategian jalkauttaminen voisi onnistua, on tiedettävä, mitä organisaatiossa osataan. Tämä taas edellyttää, että osaamisen johtaminen on organisaatiossa selkeästi prosessoitu. Jotta taas selkeästi määritelty prosessi voisi valittua strategiaa tukea, tulee organisaatiossa olla käytössä johtamisjärjestelmä, jolla osaamisen johtaminen ja lopulta strategian jalkauttaminen voi onnistua.

Osaamisen johtaminen auttaa organisaatioiden johtoa hahmottamaan, minkälaista osaamista sillä on organisaation kussakin osassa. Koska strategian jalkauttaminen taas on käytännössä oikean tekemisen johtamista, on osaamisen johtaminen tänä päivänä kriittinen menestystekijä kaikille yrityksille. Osaamisen johtaminen antaa yritykseel valmiuksia tämänhetkisen tilanteen analysoimiseen, tulevaisuuden haasteiden mahdollisimman hyvään ennakointiin sekä osaamisvalmiuksien kehittämiseen. Nykyaikaiset johtamisjärjestelmät auttavat organisaatioita varmistamaan oikean tekemisen kautta valitun strategian toteutumisen. Kun oikeaa tekemistä johdetaan johtamisjärjestelmän avulla systemaattisesti, varmistetaan valitun strategia konkretisoituminen jokaisen työntekijän tasolla.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s